Verticale bossen in Enschede

Barry Overink 25.09.2020

Dinsdag aanstaande staat de herontwikkeling van de Aldi aan de Deurningestraat op de agenda van de Stadsdeelcommissie Centrum. Een goede ontwikkeling van de enigszins vervallen bebouwing. De Aldi maakt plaats voor 28 woningen en dat is wat Burgerbelangen Enschede betreft een mooie impuls voor een gebied dat er de laatste jaren flink op vooruit is gegaan.

Rondom deze nieuwbouw zal volop rekening worden gehouden met de waterhuishouding om wateroverlast te voorkomen, ook de stadsbeek zal erin worden geïntegreerd. Mooie plannen. Maar wat wij als BBE graag zouden willen zien is dat er ook meer ‘’groen’’ in de architectuur van de nieuwbouw panden in het centrum terugkomt. Daarom zullen we beginnen om het bij dit project te agenderen.

Wonen en werken in een groene stad is het uitgangspunt. Dat geld niet alleen voor de openbare ruimte maar ook zeker voor de panden. Denk hierbij aan sedumdaken, gevelbekleding met beplanting, of op zijn minst geveltuintjes.

Inmiddels zijn er tal van dit soort prachtige initiatieven van ‘’Verticale bossen” te vinden zoals in Eindhoven en Utrecht, maar nog onvoldoende in ons mooie Enschede. De komende jaren zijn er grote ontwikkelingen, kijk naar ‘’De kop vd Boulevard’’ en het ‘’Centrum kwadraat’’ Beeldbepalende projecten in onze stad waarvan wij als fractie vinden dat deze op een duurzame en groene manier moeten worden ontwikkeld in de vorm van deze ‘’verticale bossen’.

Foto Trudo Toren

– –