Geen nieuwe megalocaties vluchtelingenopvang

Ben Sanders 30.10.2015

In Nederland komt er volgens een enquête door Binnenlands Bestuur geen tweede tentenkamp voor de opvang van vluchtelingen zoals in Heumens oord. Geen enkele gemeente of provincie wil een dergelijke megalocatie met circa 2000 bedden waar het kabinet twee weken geleden om vroeg. Dus ook in Enschede geen 3000 noodopvang plaatsen op de voormalige vliegbasis zoals OPA – Ouderen Politiek Actief in een motie voorstelde.

Alleen kleinschalig:

Gemeenten zijn alleen bereid te zorgen voor kleinschalige opvang, meldde de NOS woensdag na een rondgang langs de woordvoerders van alle provincies. Om taferelen te voorkomen zoals in Oranje in Drenthe sprak het kabinet met provincies af dat ze zich zouden inzetten voor grootschalige noodopvanglocaties, ook om te voorkomen dat er met vluchtelingen gesleept moet worden van opvang naar opvang. (ANP)