Samen met Petra Garnier een speciaal Cruijffveld openen

Ben Sanders 26.09.2013

Vorig jaar mocht ik samen met Petra de ‘kick off’ doen voor de realisatie van een heel speciaal Cruijff Court.

Nu nog geen jaar later is het al gerealiseerd en hebben wij, Petra Garnier als oud topsportster en ambassadeur van de Stichting Vrienden van Schutte’s Bosschool en ondergetekende namens het Gemeente bestuur afgelopen dinsdag de opening verricht. Onderdeel van het feestje was een geslaagd sportevenement voor de kinderen waarbij de vreugde van de gezichtjes was af te lezen en een receptie voor genodigden, onder wie ouders.

Petra Garnier uit Enschede is voormalig rolstoelbasketbalster en heeft vier keer deelgenomen aan de Paralympics en sleepte op de laatste Olympische Spelen voor topsporters met een handicap in Londen een bronzen medaille in de wacht. De Schutte’s Bosschool is een school voor kinderen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking.
Daarom is bij de school een multifunctioneel sportveld aangelegd, waar kinderen kunnen gymmen, voetballen en basketballen. De leerlingen komen uit Twente en de Achterhoek. De aanleg van het speciale sportveld is mede mogelijk gemaakt door de Cruyff Foundation. Om het project financieel rond te krijgen, moest de school zelf een bijdrage van ca. € 40.000 leveren en om dat geld te vinden hebben wij vorig jaar het eerste geld gedoneerd en is e.e.a. binnen 10 maanden gerealiseerd.