Koningsplein

André Le Loux 18.04.2013

Afgelopen dinsdag in de vergadering van de Stadsdeelcommissie Centrum werd wethouder v. Hees onaangenaam verrast

doordat een advocaat namens Deltaborch een zienswijze inbracht. Een groot aantal parkeerplaatsen wil de gemeente onteigenen bij het pand van ten Hag aan het Koningsplein zonder daarvoor een alternatief of schadevergoeding te willen verstrekken
Dit is toch heel merkwaardig. De gemeente is al ruim twee jaar op de hoogte van het gegeven dat ten Hag het hier niet mee eens zou zijn. Twee jaar lang heeft de gemeente de tijd gehad om tot een bevredigende oplossing te komen, waarom is dit niet gelukt ?? De gemeente heeft geen enkel alternatief geboden. Een pand met 8 verdiepingen zonder fatsoenlijke parkeerplaatsen is compleet onrendabel. Dit kan de gemeente vele miljoenen gaan kosten, logisch dat wij niet instemmen met het bestemmingsplan zonder te weten,wat de financiële consequenties zijn.