Petitie is een noodkreet om hulp

Gert Kel 11.07.2021

Nu zelfs hun kinderen en de bewoners van het nabijgelegen zorgcomplex zich onveilig voelen in en rond de van Lochemstraat, vinden omwonenden het genoeg. Sinds de overlast op het Wilminkplein en later de Noorderhagen is aangepakt, is het vaker raak in de buurt van de van Lochemstraat. Er is sprake van drugshandel- en gebruik, voorbijgangers worden nageroepen, geĆÆntimideerd en lastiggevallen.

Bekend is dat er regelmatig (gewelds) delicten plaatshebben in en rond dit gebied. Een dame uit de buurt vertelde dat ze ongeveer een jaar geleden werd aangerand. Ze heeft aangifte gedaan, maar dat heeft (nog) nergens in geresulteerd.

De buurt heeft de Gemeenteraad van Enschede, tot actie opgeroepen. Bewoners hebben 156 handtekening verzameld en hopen ook namens de binnenstadbewoners en ondernemers dat de overlast in hun buurt wordt aangepakt. Namens diverse fracties uit de gemeenteraad heb ik de petitie in ontvangst genomen en de problemen bespreekbaar gemaakt bij burgemeester Onno van Veldhuizen.

De burgemeester was al op de hoogte van de overlast. Hij sprak een paar weken geleden met een delegatie over de problematiek. De handtekeningenactie heeft er mede toe geleid dat een delegatie van bewoners afgelopen woensdag op het stadhuis een zeer goed gesprek hebben gehad met de gemeente, politie en instanties. De bewoners hopen vurig dat het gesprek iets gaat opleveren. Daar hebben ze na afgelopen woensdag ook vertrouwen in.

De pers in Enschede heeft enorm meegeholpen om de straatterreur op de agenda te krijgen door hier uitvoerig over te schrijven. Burgerbelangen Enschede onderstreept het belang van een veilige stad. We zullen de ontwikkelingen op dit vlak nauwgezet volgen.

– –