Geldautomaat Lonneker weg?

Zehra Ceben 17.12.2019

De enige Rabobank pinautomaat in Lonneker, bij de praktijk van de dierenarts aan de Scholten Reimerstraat, was vorige week van de ene op de andere dag buiten werking gesteld. Klanten en de dorpsraad waren hiervan niet proactief op de hoogte gesteld door de Rabobank. Dit zorgde bij veel inwoners, met name de ouderen, veel onrust.

BBE heeft contact gezocht met de directeur van de Rabobank. Hij gaf aan dat dit niet de bedoeling is geweest en hij betreurt de hele gang van zaken. De geldautomaat zou namelijk vervangen worden door een ander geldautomaat. Lonneker zou dus nog steeds een geldautomaat houden; alleen op een andere locatie. Door omstandigheden is de sluiting van de ene geldautomaat en de plaatsing van de nieuwe geldautomaat niet op het zelfde moment gebeurd. Helaas gaat dit nog 3 maanden duren.

De directeur van de Rabobank heeft ondertussen de dorpsraad al toegezegd dat de rekeninghouders van de Rabobank via geldexpres van contant geld zullen worden voorzien. Hiermee zijn helaas niet alle behoevende inwoners geholpen. BBE heeft vervolgens contact gezocht met zowel de ABN Amro bank en de ING bank. Rekeninghouders van de ABN Amro bank kunnen gebruik maken van de financiƫle zorg coach en de ING bank geeft aan in bijzondere gevallen maatwerk te kunnen leveren. De Spar en RegioBank in Lonneker hebben inmiddels ook voorzieningen getroffen.