Pilot voor uitbreiding van gevelrenovatie

Barry Overink 30.09.2016

Bij de evaluatie van het binnenstad programma is gebleken dat de subsidie die wordt verstrekt door de gemeente voor het aanpakken van winkelgevels een groot succes is gebleken en een vliegwiel effect heeft. Hierdoor krijgt het aanzien van de stad een positieve impuls, waardoor mensen graag onze stad bezoeken en het een positieve uitwerking zal hebben voor de economie en het verblijf in de stad.

Echter deze regeling beperkt zich enkel tot de kern van de binnenstad. Als Burgerbelangen Enschede willen wij met de aankomende programmabegroting een motie indienen om deze regeling uit te breiden naar de invalswegen vanaf de singel tot aan de binnenstad. Aan de grote invalswegen zoals de Deurningestraat, Oldenzaalsestraat, Haaksbergerstraat, Kuipersdijk etc. zien we verschillende winkelgebieden met een sterk verouderde of achterstallige onderhoud aan de gevels. Voor bezoekers aan onze bruisende binnenstad is deze eerste indruk geen fraaie. Volgend BBE moet daar dan ook verandering in komen.

Als BBE zullen wij gaan vragen om een pilot te gaan draaien en daar geld voor beschikbaar te maken, zo dat niet alleen de binnenstad bruisend is maar ook de rest van de stad een aangename uitstraling zal hebben. Ook dit weer in het kader van Gewoon samen doen!