Actieprogramma binnenstad werpt zijn vruchten af!

Barry Overink 24.06.2016
Als politieke partij heb je over bijna alles een standpunt en een visie. Zo ook over de binnenstad. Juist door de snelle verandering van het winkelen en het gemak van online, moet ook de stad zich hier op aanpassen. Daarom is er ook een actieplan binnenstad gemaakt, welke nu volop in uitvoering is.
Een van de belangrijkste aspecten hiervan is de beleving in de stad. Shoppen alleen is niet meer voldoende voor de consument. Het gaat veel meer om een dag uit naar een stad met een grote diversiteit aan winkels. Van ambachtswinkels tot en met grote winkelketens, een prachtig horeca-plein met gezellige cafés en goede restaurants en een grote diversiteit van hoogwaardig theater en cultuur aanbod.
Dit alles tezamen is precies wat Enschede onderscheidt van alle andere steden in de regio.
En al deze inzet en transformatie van de stad blijft dan ook niet onopgemerkt! Zo zijn er de afgelopen maanden weer vele leegstaande panden in gebruik genomen en ondanks het grote aantal faillissementen van de afgelopen jaren, trekt de markt nu weer volop aan. Zo wordt de hele Hofpassage nieuw opgebouwd en zal het voormalig HEMA pand na de bouwvak ook met de grond gelijk worden gemaakt en nog voor het einde van het jaar weer volledig worden opgebouwd. Het pand zal worden opgesplitst naar 3 zelfstandige winkelunits met twee verdiepingen en een prachtige gevel.
Ook de ontwikkelingen in het voormalig V&D pand aan het van Heek plein zijn in volle gang. Waarschijnlijk zal hier op korte termijn opnieuw een groot warenhuis haar deuren openen.
De stad is dus goed in beweging en bruist! Het is mooi om te zien dat wij als BBE hier een positieve bijdrage aan hebben gegeven in de afgelopen jaren.