Enschede muziekstad

Barry Overink 15.04.2016

Ook afgelopen winter was er weer volop beleving in de binnenstad van Enschede in de vorm van Winter Wonderland. Sfeer verhogend voor de stad en een groot succes zo blijkt uit een enquête. In navolging van het Winter Wonderland is Enschede Promotie nu ook voornemens om ook van de maand Mei een sfeermaand te maken, met vrolijke activiteiten in de binnenstad en volop muziek. Wat Burgerbelangen betreft is dit een zeer positieve ontwikkeling  en zal het zeker bijdragen om een bruisende en muzikale stad te zijn!
Wel is het onze mede verantwoording om er voor te zorgen dat we op een juiste manier met het geld omgaan in deze stad en dat betekend dus ook dat we niet zomaar tal van muzikanten en bands kunnen inhuren voor dit soort evenementen. Helaas zitten wij als gemeente niet in die positie. Daarom zal Burgerbelangen bij de komende bespreking van de subsidie verordening er voor pleiten dat iedere stichting, vereniging of instelling die iets met muziek doet en gemeentelijke subsidie ontvangt, op e.o.a. wijze een bijdrage te laten leveren in natura bij deze sfeer evenementen. Immers gaan er tonnen euro’s aan subsidie naar deze sector. Dat ondersteunen wij van harte, wel verwachten en verlangen wij als Burgerbelangen dat daar iets voor terug wordt gedaan waar de hele stad wat aan heeft. Deze maatschappelijke tegenprestatie welke tevens naamsbekendheid geeft is volgens ons dan ook prima vast te leggen in de subsidie verordening. En, welke gepassioneerde muzikant wil nu niet in zijn eigen stad spelen op een mooie zonnige zomerdag op een mooi podium?