Kerstdagen en een hoopvol nieuw jaar

Ben Sanders 18.12.2014

Met Kerst mag je best sentimenteel zijn, want ook als je niet gelovig bent is Kerstmis het einde van het oude jaar, en het begin van iets nieuws.

Je mag ook optimistisch zijn dat het straks allemaal weer iets beter gaat. Kerst is vrede op aarde! Kerst is ook wereldbrand! De zonsopgang is voor velen symbool van beide: de Zon der gerechtigheid, die over ons opgaat, maar ook van de gloed van dreiging en kwaad die de wereld in brand zet. Ook al lijkt heel de wereld in brand te staan, iedere dag staan er mensen op om anderen te helpen en als het nodig is om ze te redden, te voeden, te genezen en enigszins blij te maken. Het lijkt allemaal triest en voor veel mensen zijn de donkere dagen voor Kerst ook echt donker, maar er is ook licht, want er worden voortdurend allerlei oplossingen bedacht om het voor u en voor ons allen beter te maken. Er worden uitvindingen gedaan, geneesmiddelen ontdekt en geneeswijzen verbeterd, er wordt overlegd, er wordt toegegeven en er worden handen geschud, en dát is HOOPVOL.

De fractie en het bestuur van Burgerbelangen Enschede wenst u hele fijne feestdagen en vooral een voorspoedig en gezond 2015 toe. Geniet van het samenzijn en van de jaarwisseling en wees vooral voorzichtig met het vuurwerk.