Bezuinigingskeuzes zijn niet zo makkelijk als u denkt en soms kun je ze niet maken.

Albert Veldt 18.12.2014

Door de bezuinigingen moeten er door de gemeenteraad moeilijke keuzes worden gemaakt.

De raadsleden zijn door u allen gekozen en bij Burgerbelangen Enschede houden wij ons zoveel mogelijk aan de beloften die we maakten via ons partijprogramma. Zo veel mogelijk zei ik al, want als je in de coalitie zit en dus met meerder partijen de stad mag besturen, moet je keuzes maken en kun je niet alle wensen die wij als Burgerbelangen hebben waar maken.
Nou las ik laatst een stukje in Tubantia van “Lezers schrijven” en daar werd de raadsleden verweten geen hart te hebben. Dat grijpt ons dan toch aan. Tegelijkertijd staat er dan letterlijk; “Laat ze maar bezuinigen op uitkeringen van mensen die niet willen werken. Maar niet op de ouderen die hulp en zorg nodig hebben.” Dat is nou net het dilemma waar wij mee worstelen. Er zijn in Enschede meer dan 14.000 mensen die wel willen werken, maar waar geen werk voor is. Wij vinden dat wij er alles aan moeten doen die te helpen, aan werk, aan hulp bij hun zoektocht, aan activeringsprojecten, aan scholing en uiteindelijk ook aan middelen van inkomst. We moeten daar óók bezuinigen maar wel in zekere mate, dat zal nooit zoveel zijn om de huishoudelijke hulp van de ouderen te compenseren. Bij de ouderen moet op kosten voor huishoudelijke hulp bezuinigd worden. Thuis wonen voor ouderen is iets wat wij van harte stimuleren. Voor degenen die daar hulp bij nodig hebben moet dat kunnen. Veel ouderen die het zelf kunnen betalen nemen een huishoudelijke hulp, enkelen doen dit door hulp van mantelzorg of familie, uiteraard moet individueel gekeken worden naar de persoonlijke situatie van de ouderen en de draagkracht.

Burgerbelangen is een partij met het hart op de juiste plaats. Soms worden wij niet begrepen, maar wij vragen u, als dat zo is kom dan bij ons met uw vragen of verzoeken. Ik wens u allen een heel fijn Kerstfeest toe en een gezond Nieuwjaar.