Weekeindje Amsterdam, wat kost dat!?

Albert Veldt 26.06.2014

Dit weekeind ben ik samen met mijn echtgenote naar Amsterdam geweest.

We doen dat wel meer omdat inmiddels twee van onze zonen daar wonen. Beiden opgegroeid in Enschede, afgestudeerd en een baan zoekende, niet in Enschede gebleven maar naar de Randstad vertrokken om een baan te vinden. Eigenlijk net als al die andere werkzoekenden die vóór en ná de oorlog vanuit Friesland, Groningen, Drenthe en later uit Zuid-Europa hier in Twente een baan kwamen zoeken in de textiel. De tijden zijn veranderd, Twente biedt geen of nauwelijks werk meer, maar mensen zijn niet meer bereid om te zoeken naar werk in andere gebieden, maar blijven liever hier in Enschede of Twente om te profiteren van de sociale zekerheden die ons land hen biedt.

In Amsterdam kwamen we aan met een opdracht, om naast het genieten van deze stad, ook het grachtenbootje van mijn jongste zoon te repareren. Hij had voor ons daarvoor een B&B gereserveerd. Wij waren daar zeer mee vereerd en hebben genoten van de overnachting. Maar hoe moest dat nou met de auto, immers de parkeerkosten in Amsterdam zijn zodanig dat menigeen in Twente denkt dat dit onoverkomelijk is.
Wij hebben dus gewoon geparkeerd op Zeeburg 1, een P&R (parkeerterrein in Amsterdam NO) waar wij één, twee, of drie dagen tegen één euro per dag konden blijven staan, mist we gebruik maakten van het OV van Amsterdam. Milieu gespaard, parkeren tegengaan en Middenstand en OV helpend!

Jullie begrijpen dat wij na eerst getankt te hebben in Ahaus voor € 1,45/l voor E10-benzine een heel prettige tijd hebben gehad in Amsterdam, ook nog gezellig uit eten (op mijn kosten) en dat het parkeertarief van twee euro voor die twee dagen er echt wel af kon. Mijn vraag is aan de mensen in Enschede en met name de mensen uit de politiek of MKB, waar blijven we nou als Enschede?