Afval in de binnenstad.

Barry Overink 26.06.2014

De binnenstad van Enschede kent tal van appartementen

, waarschijnlijk vallen ze u nooit echt op omdat ze veelal boven de winkels zitten, je zal je er over verbazen als je er op gaat letten. Naast dat het prettig wonen is in de stad en het veel sociale controle met zich meebrengt, heeft het ook enkele beperkingen. Bijvoorbeeld het huisvuil, er zijn kortweg veel te weinig ondergrondse afvalpunten in en om de binnenstad. Vooral rond de verkiezingen werd ik hier tal van keren over aangesproken en ook vorige week maandag in de vergadering van stadsdeel centrum kwam het weer naar voren.

Naast dat er te weinig afvalpunten zijn, zitten deze ook erg snel vol en worden de zakken er naast gezet, dit brengt veel overlast met zich mee en de stank is vaak niet te harden, vooral met dit mooie weer. Naast dat er te weinig afvalpunten zijn, is het ook vreemd dat de pasjes die je als binnenstadbewoner nodig hebt om gebruik te kunnen maken van het afvalpunt alleen maar werkt op 1 locatie, welke door Twente milieu is toegekend. Wanneer ‘jou’ afvalpunt vol zit heb je dus niet de mogelijkheid om een ander punt te gebruiken. De vuilnis moet dan dus maar weer mee terug naar huis.

Ondanks dat onze wethouder Hans van Agteren druk bezig is met het uitbreiden van de ondergrondse afvalpunten, zie ik voldoende redenen om Twente milieu hier over te benaderen.

1. Voor het vaker en tijdig legen van de containers en

2. Uitbreiding van de pasjes op de containers in de directe omgeving.
Hopelijk wordt dan de overlast en ergernis spoedig minder!