Stadsdeelcommissies veranderen?

Niels van den Berg 29.05.2014

Met verbazing zat ik anderhalve week geleden namens onze partij in de stadsdeelcommissie Oost.

Op een gegeven moment kwam daar een voorstel op tafel waarin de wijze van vergaderen in de stadsdelen ter discussie werd gesteld. Een van de meest belangrijke eventuele veranderingen betrof het consulteren van wijk -en dorpsraden. Ieder lid van de commissie zal de overige leden gaan vertegenwoordigen bij de wijk -en dorpsraden. Bizar toch?! Nee dus. Met uitzondering van de VVD zag men er wel wat in. Het moet een win-win situatie gaan worden. De afgelopen vier jaar heb ik in Oost zoveel mogelijk vergaderingen bijgewoond. Alle eerlijkheid gebied te zeggen dat het hier de grote wijkraden betrof en dat dit ook niet eens per maand is geweest. De reden hiervoor is dat dit simpelweg niet te behappen is. Burgerbelangen Enschede heeft inmiddels een organisatiestructuur uitgezet om met leden van de partij zoveel mogelijk wijk -en dorpsraden te bezoeken. Ik zal morgen het bestuur een mail sturen dat het niet meer nodig is. Groen links doet voor ons de dorpsraad Glanerbrug, de SP de wijkraad Velve Lindenhof en de PvdA de wijkraad Zuid – Oost.
De coalitiepartners, m.u.v. VVD willen vast voor ons de ‘ kleinere’ wijkraden bezoeken. De notulen krijgen wij achteraf keurig per mail. Politieke actualiteiten waarbij je als partij kunt ‘ scoren’ worden in zo’n mail vast en zeker vetgedrukt en gemarkeerd zodat wij ermee aan de slag kunnen. Deze partijen zijn vast ook zo collegiaal om dit in de overige vier stadsdelen te doen.

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Scheelt ons bestuur een heleboel werk! En voor de kiezer wordt het straks in 2018 ook een stuk aangenamer met een stemwijzer waarin drie partijen zijn opgenomen. Drie keuzes nog maar… VVD, Burgerbelangen Enschede of de regenboogpartij Enschede. Een fusie van acht Enschedese politieke partijen die voor elkaar de boer opgaan. Gewoon SAMEN doen krijgt ineens een hele andere lading.