Als raadslid op speeddate.

Barry Overink 03.04.2014

Ik snap soms wel waarom mensen de politiek of ambtenarij niet helemaal begrijpen.

Ik stond afgelopen week ook verbaasd te kijken toen ik hoorde dat een onderdeel van het inwerkprogramma het zogenaamde ‘’speeddaten’’ is. (..ik dacht nog hoe ga ik dit thuis uitleggen …) Maar het bleek een kennismaking met een aantal ambtenaren te zijn. Circa 40 ambtenaren hadden zich aangemeld om contact te leggen met de nieuwe raadsleden en deze wegwijs te maken binnen de gemeente en inzicht te verschaffen in de verschillende beleidsterreinen.

Als volksvertegenwoordiger is het niet alleen belangrijk om midden in de samenleving actief te zijn, maar ook de weg te kennen binnen de gemeente. Alleen zo kun je snel schakelen en vaak direct antwoorden krijgen, zonder dat het bureaucratisch gaat worden en het heel veel tijd kost. Voor volgende week staan de eerste gesprekken met ‘’mijn date’’ gepland. Eén over het programma Werk & Inkomen en één over Economie.
Een mooi initiatief waar zowel de raadsleden en ook de burgers direct wat aan hebben! Kunnen de burger en de politiek dan toch nog nader tot elkaar te komen?