Tweede Kamerleden in Enschede

André Le Loux 16.03.2014

Heeft u ze gisteren ook gezien? Tweede Kamerlid dhr. Omzigt (overigens wel een Enschedeër) en minister Kamp

waren rondom het Ei van Ko aanwezig om de campagne van het CDA respectievelijk VVD te ondersteunen. Wij, Burgerbelangen, stonden er ook en gelukkig met velen. Maar goed ook, want we kregen heel veel aandacht. We kregen veel vragen over allerlei zaken die de gemeente betreffen. Eigenlijk in alle gevallen konden we naar tevredenheid antwoorden. Echter, zou de heer Kamp überhaupt wel weten wat het herstructureringsproject Bijvank inhoudt?

Het schijnt dat de heer Samson al weken op pad is en zich in Den Haag nauwelijks laat zien. Hoeven ze in Den Haag niet te werken?? Dan valt daar dus nog heel wat te bezuinigen. Als landelijke politici interesse tonen voor de lokale problemen, dan vooral graag op momenten dat er in de Tweede Kamer beslist wordt over zaken die gevolgen kunnen hebben voor de gemeenten, want nu neemt men vaak beslissingen waarvan men de consequenties voor de gemeenten onvoldoende doorziet. (voorbeelden: de jeugdzorg en de wettelijke zorgtaken)

Overigens, ik heb gisteren nog wel even gesproken met de heer Kamp over zijn rol bij het vliegveld. Op mijn vraag waarom de economie in Twente geen boost kan krijgen d.m.v het open houden van het vliegveld door het Rijk kwam het droge antwoord: “Het is mij nooit gevraagd!!”