Burgerparticipatie in een hondenhok!

Niels van den Berg 04.02.2014

Afgelopen week ben ik op bezoek geweest bij de bezoekers / gebruikers van buurthuis Galvani aan de Franklinstraat.

Hier heb ik reeds eerder over bericht. Kort gesteld; de afspraak is dat dit buurthuis geopend zal blijven tot het Hart van de Wijk is opgeleverd. Die afspraak zal niet nagekomen worden. Dat vinden wij, mede dankzij keiharde toezeggingen van gemeentewege, een bizarre situatie en het doet tekort aan alle ambities die wij als gemeente hebben wanneer het burgerparticipatie betreft. De mensen met wie ik gesproken heb zijn diep teleurgesteld en hebben mij moeiteloos een grote lijst aangeleverd die erop duidt dat men graag dat ene jaar wil blijven zitten in het Galvani.
Maandag zal ik namens Burgerbelangen Enschede een motie indienen die pleit voor behoud van Galvani tot afronding van Hart van de Wijk. Uiteindelijk heeft men mij de alternatieve locatie laten zien. Ik was stomverbaasd! Een hal van 8 meter hoog met twee kleine raampjes in de nok. Je zou je hond er nog geen week in laten zitten. Hoe durft men Ć¼berhaupt met een dergelijk alternatief op de proppen te komen? Nu er maar op vertrouwen dat ook de overige fracties het probleem inzien en de motie steunen.