Bouwvergunningen leiden tot burenruzies. (Onze Twentsche Noaberschop wordt onderuit gehaald.)

André Le Loux 04.02.2014

Om de veelheid aan regeltjes te verminderen zijn de voorwaarden om te mogen bouwen door het Rijk enorm versoepeld.

Dit maken we in de praktijk nu mee. Denk je lekker in de lente in je tuin te gaan zitten en te genieten van het voorjaarszonnetje bouwt je buurman een schuur in de tuin met een muur van 5 meter hoog. En dan ook nog tot op de erfgrens. Weg zon, weg woongenot.
En als je buurman aan de andere kant dat ook doet ben je inderdaad tussen vier muren opgesloten. En of u het gelooft of niet, dit mag allemaal volgens de nieuwe regels. “Beter een goede buur dan een verre vriend” is dan wel afgelopen. Dat het Rijk deze maatregelen heeft genomen getuigt van een enorm gebrek aan visie. Zo wakker je het steeds verder gaande individualisme in de samenleving alleen maar aan. Onze gemeente moet haar stem richting Den Haag laten horen en ik heb van ambtenaren inmiddels begrepen dat zij dit ook al gedaan hebben.