Enschede ook in Kanniewaarzijn??

André Le Loux 21.11.2013

Enige tijd geleden kwam de gemeente Hoogeveen negatief in het nieuws

omdat een inwoner een sportrolstoel werd geweigerd omdat ze al genoeg sociale contacten had, ze had immers meer dan 100 facebook vrienden.
Je zou denken, het Kanniewaarzijn, maar dus toch!!! Nog gekker wordt het dat dit in Enschede ook gebeurd is. Een lid van de gehandicaptensportvereniging de Tubanten, waar ik voorzitter van ben, overkwam hetzelfde. De sportrolstoel werd geweigerd omdat ze met de gewone rolstoel aan het sociale leven kan deelnemen en zich kan laten vervoeren door haar vriend?? En als de verkering dan uit is ???Als ik de tekst van de afwijzing niet onder ogen zou hebben gehad zou ik het niet geloven.

Dat de sportrolstoel er juist is om sociale contacten via de sport op te bouwen, sport is daartoe een zeer geschikt middel en dat deelname aan sport juist voor de gehandicapte een enorme versterking kan zijn voor de eigenwaarde is waarschijnlijk nooit bij de ambtenaar doorgedrongen. Er dient bij WMO aanvragen maatwerk te worden geleverd en dit is dus niet afhankelijk of je toevallig een vriend hebt!!!

 Inmiddels heb ik een en ander opnieuw bij de dienst aangekaart, dus wordt vervolgd!!!