Bezuinigen

André Le Loux 13.06.2013

Zoals u vast al wel heeft gelezen staat Enschede voor een enorme bezuinigingsoperatie.

Dit is enerzijds het gevolg van het grote planoptimisme m.b.t. woningbouw, bedrijventerreinen en kantoren. U weet hoe wij daar altijd over hebben gesproken en voor hebben gewaarschuwd. Op de enorme voorraad gronden hebben we nu tientallen miljoenen moeten afboeken. Anderzijds komen daar nu de recessie en de bezuinigingen van het rijk nog bij. Dit heeft tot gevolg dat Enschede de broekriem flink moet aanhalen. We staan nu in eerste instantie voor een bezuinigingsoperatie van 10 miljoen voor 2014 en 10 miljoen voor 2015.

Burgerbelangen neemt haar verantwoordelijkheid en heeft nu ook voorstellen gedaan voor een bedrag van meer dan 22 miljoen. Daar zitten ook zeer pijnlijke, maar ons inziens onvermijdelijke, maatregelen bij. Daar zitten ook maatregelen bij uit ons coalitieakkoord. Daar zullen we vast de komende tijd op worden aangesproken. Maar we hebben gewikt en gewogen en naar eer en geweten gehandeld. En zoals u van Burgerbelangen mag verwachten, wij wachten niet af, maar handelen!! Wilt u daar over met ons in discussie?? Ons mailadres staat in de nieuwsbrief.
Deze week is bekend geworden dat we nog eens 7 miljoen extra moeten bezuinigen. Een extra opgave dus. Daar moeten we ook nog mee aan de slag, maar ook dat zal ons lukken. Suggesties ???