Minder reizigers in de bus!! Rara hoe zou dat nou komen??

Albert Veldt 07.03.2013

In TC Tubantia stond dat het afgelopen jaar minder reizigers met de bus zijn gegaan, die kiezen nu voor de fiets of de auto.

Opvallend dat er weinig verband wordt gelegd met de invoering van de OV chipkaart. Met de invoering daarvan zijn naar mijn overtuiging de kosten met meer dan 30 % toegenomen. Vergeet je je uit te checken, dan kost je dat zelfs vier euro en die krijg je extreem moeilijk terug.

Wat verder opvalt is dat we het vervoersbedrijf niet horen klagen! Maar gek is dat niet, immers ze vervoeren wel 20 % minder mensen maar krijgen van de overigen (die vaak geen andere keus hebben) wel 30 % meer inkomsten, per saldo verdienen de vervoersbedrijven dus méér met minder passagiers!

Ook is geen rekening gehouden met het effect van de elektrische fiets als alternatief voor het duurdere OV. Burgerbelangen denkt dat er een uitgebreide studie moet komen van bovengenoemde effecten.

Bovendien zouden wij zo snel mogelijk inzage willen hebben in onze bovengenoemde veronderstelling van meer winst voor de vervoersbedrijven. Met minder passagiers zouden zij toch allang aan de bel hebben gehangen omdat ze verlies draaien?? RaRa!!