Drinkwaterbedrijven moeten privatiseren.

Albert Veldt 21.02.2013

Alles moet worden geprivatiseerd, dan wordt het goedkoper door onderling concurrentie en marktwerking.

Staatsbedrijven moeten dan ook afgestoten worden bepaald de Europese Commissie, onze grote baas in Brussel. We hebben reeds gezien wat dat heeft gedaan met onze PTT, geprivatiseerd en de post wordt nauwelijks nog bezorgd. Alle beëdigde employees zijn vervangen voor uitzendkrachten. Ook de Spoorwegen praktisch helemaal geprivatiseerd. Alleen in verschillende bedrijven, Treinen zijn van de NS en het Spoor is van een ander nu privaat bedrijf. Gevolg, treinuitval, sneeuwvertraging, blaadjes op het spoor en vanuit Enschede ben ik goedkoper en sneller met de auto in Amsterdam. Kijk naar het hele Telefoonnet, allemaal verkwanseld, terwijl de prijzen verdubbeld zijn. Elektriciteitsbedrijven, och mensen als ik Essent zeg (nu in handen van het Duitse RWE ) bekruipt je al een gevoel van nostalgie. Waarom was de Provinciale Elektriciteitsmaatschappij Overijssel nou helemaal overbodig.

Zoals gezegd privatisering zou ons zegen en welvaart brengen.

Nu wil men dus ook de drinkwaterbedrijven privatiseren, moet van de EU. Ik vraag me af of we niet eens in opstand moeten komen! In de afgelopen jaren is het drinkwater wel in prijs gestegen, maar voornamelijk door vastrecht en belastingen. Momenteel ligt de m3 prijs all-in op globaal € 2,20. Het zal mij benieuwen wat we over vijf jaar betalen! Mijn voorspelling is dat de prijs verdubbelt, nee niet door het drinkwater, maar door het leidingnet waar ineens voor betaald moet worden.
Zo deden de elektriciteitsbedrijven het ook!