Enschede heeft nu 150.000 inwoners!

Albert Veldt 24.01.2013

Al voor Burgerbelangen in de coalitie zat waarschuwden wij voor te optimistische voorstellen over bevolkingsgroei.

Die is er namelijk niet voor Enschede net als dat voor een groot deel van Nederland geldt. Gelukkig is mede door ons aanhoudende betoog inzicht ontstaan bij de al lang zittende partijen. Helaas hebben we niet kunnen voorkomen dat desondanks onze signalen onlangs gigantische verliezen genomen moesten worden op grondbeleid, wat steeds uit ging van groei, groei en nog eens groei!

Maar in de TC Tubantia van maandag 7 januari j.l. staat toch dat Enschede groeit zult u zeggen! Burgerbelangen vind dat een staaltje boerenbedrog!! De minimale groei is louter en alleen toe te wijzen aan de studenten die zich hier komen vestigen, wat elk jaar weer fractioneel meer is dan het vorig jaar. Geschoond van studenteninschrijvingen zou Enschede een inwonersaantal hebben van rond de 150.000 mensen! Kijkend naar de ontwikkelingen in het land zullen de aantallen studenten de komende jaren sterk afnemen, zoals nu ook al bij het basisonderwijs en middelbaar onderwijs zichtbaar is. Neem de Scholingboulevard maar als voorbeeld. Dat zal over enkele jaren helaas ook onze UT gaan raken!!!

Onze signalen kloppen ook wel met de gegevens van de woningbouwcorporaties. Steeds meer studenten krijgen de mogelijkheid een sociale huurwoning te huren omdat er minder gezinnen in Enschede zijn. In veel wijken in Enschede zien bewoners dit met lede ogen aan. Zolang TC Tubantia dit soort slecht onderbouwde diagnoses presenteert, zullen de problemen waar we in onze stad mee worden geconfronteerd niet door de burgers niet worden gezien. Erken wat er aan de hand is en buig het beleid positief om. Stop met ongebreidelde woningbouw, maar vervang wat nodig is en renoveer.