Top evenement in december

Niels van den Berg 10.01.2013

Wat was het geweldig afgelopen december in de binnenstad. Een groot feest, een recordbedrag dat is opgehaald, en nauwelijks incidenten.

Trots zijn wij als Burgerbelangen op de stad, op Enschede Promotie en alle andere betrokkenen die mee hebben gewerkt aan het succes! Zo spraken we er in de fractie over afgelopen week en kwamen er vervolgens enthousiaste initiatieven los binnen de fractie.
We zijn vast niet de enigen en zeker niet de eersten, die het bedenken, maar zou het misschien iets zijn om in december gewoon weer een glazen huis te plaatsen. Weliswaar niet met bekende DJ’s maar met mensen uit de streek. Alleen al de sfeer die er hangt op onze oude markt zorgt er mijn inziens voor dat het marktplein ook dan gewoon weer vol staat. Het hoeft niet zes dagen lang, vier is ook genoeg. Ik ga het gewoon doen! Eens een bijeenkomst met Enschede Promotie, Tc Tubantia, tv Enschede fm en De horecavereniging binnenstad Enschede organiseren en kijken wat er uit kan komen.
Een ander plan dat al jaren door mijn hoofd spookt is een kerstmarkt effect teweeg te brengen in Enschede. De binnenstad leent zich ervoor, met het v. Heekplein, Ei van Co en Oude markt is het een zelfde as als die van de winnende ploeg op het EK van ’88. Een combi dus van kerstmarkt en glazen huis. Hoewel in mindere mate, ik geloof erin dat ook dat succesvol kan worden.