Leerlingenvervoer

Niels van den Berg 30.11.2012

Het was een pittige discussie afgelopen maandag in de stedelijke commissie.

Leerlingenvervoer op de agenda en vier keuze mogelijkheden. Reden voor ons om keuze mogelijkheid 5 aan te kaarten. Een opstap systeem. In Deventer schijnt het goed te werken. Schoolbesturen, lijkt dit een betere optie en ook de opmerking van een van de vervoerders dat vervoer per touringcar wel eens voordeliger zou kunnen zijn, wekt onze nieuwsgierigheid voor scenario 5. Bezuinigen dat moeten we in deze tijd, maar volgens Burgerbelangen niet op dit onderdeel. Zolang we nog 50.000 steken in een ijsbaan, die in feite onder een commerciĆ«le partij valt, de SBE ‘ zomaar 5 miljoen’ erbij krijgt, en zo zijn er nog enkele te noemen, hebben we blijkbaar nog steeds voldoende om keuzes te maken. Wij kiezen daarbij heel duidelijk voor de ‘ zwakkeren’ binnen het Enschedese basisonderwijs. Kinderen van 9 jaar zelfstandig willen maken, of beter gezegd, op weg naar zelfredzaamheid, is een mooi streven. Mooi maar niet realistisch. Autisme, ADHD, of een andere gedragsproblematiek maakt het al niet eenvoudig, nu wil men dubbel op. Het is een soort van ideaal. Op voorhand durf ik te stellen niet haalbaar! Burgerbelangen wil er alles aan doen om deze doelgroep te ontzien. Wanneer we dit in de politieke arena moeten bevechten doen we dat met alle plezier, en desnoods alle politieke middelen.