Kennishuis met Bibliotheek in de Zuidmolen.

Ben Sanders 18.10.2012

Een korte update; naar aanleiding van het bericht in de TC Tubantia

en RTV EnschedeFM om het Kennishuis met Bibliotheek in de Zuidmolen te vestigen heeft BBE van vele kanten positieve reacties mogen ontvangen, zowel persoonlijk m.n. van vele oudere medeburgers maar ook via de mail, sms, Twitter, Facebook en ook reacties via de elektronische pagina van TC Tubantia, ook hun poll had een redelijk positieve uitslag van 61% voor het idee. Uit de gemeentelijke wandelgangenverhalen hebben wij ook begrepen dat velen zeiden: ‘Hoe langer je er over nadenkt, hoe beter het idee aanspreekt’. Enfin, we moeten nu verder even geduld hebben.
Wat wel vreemd is, nadat er enige ruchtbaarheid is gegeven aan de Zuidmolen, dat er nu ineens burgers opstaan die het idee claimen, zoals Dhr. P. Piek in de TC Tubantia van 19 oktober, die stelt dat ik met zijn idee aan de haal ben gegaan. Sterker nog hij claimt het hele Kennishuis idee. Met aan de haal gaan, daar is absoluut geen sprake van en van een dergelijk ‘oud’ idee van Dhr. Piek is bij mij en mensen rond om ons heen niets van bekend. Maar goed en prima, van mij mag dit idee van Dhr. Piek zijn of van wie dan ook, ik heb daar geen probleem mee. Voor ons speelt er één ding, geen miljoenen investeringen in een Kennishuis en hoofdzaak is dat er én voor de Zuidmolen én voor de Bibliotheek een oplossing komt.