Waterpartijen

André Le Loux 21.06.2012

Onlangs was ik een paar weken op vakantie in Duitsland. Daar hebben we veel gefietst.

Maar wat je elke keer weer opvalt is de levendigheid in de binnenstad of juist de dooie boel in de binnenstad. Verschillende kleinere plaatsen hebben aan de rand van de stad grote supermarkten en winkelketens met waar het een druk komen en gaan is, maar in de binnenstad is niets te doen, echt een dooie boel. Je hebt ook steden die dit niet hebben. Zij hebben de grote supermarkten en winkelketens dicht tegen het centrum hebben zitten of zelfs midden in het centrum en ,u raadt het al, hier is er sprake van een enorme levendigheid en gezelligheid in de binnenstad.

Wat me ook is opgevallen, naast de grote plaatsen hebben ook de kleine/ middelgrote plaatsen allemaal op een centraal plein een waterpartij met herkenbare kunst ( vooral beeldengroepen). Dit trekt mensen aan. Wat is onze waterpartij aan de Klokkenplas dan armetierig. Tijd om er wat aan te doen. Destijds hadden we van de waterpartij op het van Heekplein ook meer verwachtingen. Als het een beetje waait gaan de mensen er met een grote boog omheen en is beslist niet uitnodigend. Wat vindt u er van ?