Is een Meubelboulevard nog wel van deze tijd?

Albert Veldt 29.09.2011

Afgelopen week probeerde ons college een detailhandelsstructuurvisie er bij de raad door te drukken. Als Burgerbelangen was dat voor ons reden om op de bres te staan. De oude structuurvisie is al vaak genoeg met voeten getreden door onze bestuurders. Nu wilden zij met een nieuwe structuurvisie met vergaande aanpassingen zaken nog strakker reguleren en definiëren. Solitaire buurtsupers mogen niet uitbreiden, Schuttersveld moet een meubelplein blijven. Sterker nog, eigenlijk zouden de gedoogde winkels als Halfords, ToysRUs en het net aldaar gevestigde Chinese restaurant moeten verdwijnen. Ondernemers en pandeigenaren van het Schuttersveld kwamen dan ook terecht in verweer.

De nieuwe voorgelegde detailhandelsstructuurvisie beoogde méér dan voorheen bescherming van concurrentie voor de binnenstad. Op zich kunnen wij ons daar wel wat bij voorstellen kijkend naar de leegstand van winkels in de binnenstad, echter zijn de plannen van het college om het Polaroidterrein, De Hoge Bothof, Boddenkamp (melkhal) en andere locaties wél uitbreiding van detailhandel toe te staan zijn daarom volgens ons volledig strijdig met elkaar. Waarom zouden er zich daar wél “welness” organisaties en sportwinkels mogen vestigen en op het meubelplein niet???

Uiteindelijk is er een brief gekomen van het college om zaken te verduidelijken. Burgerbelangen heeft voorgesteld om eerst die brief in de nieuwe visie op te nemen en tevens serieus te kijken naar o.a. Schutterveld om hier met een aangepast concept te komen om het plein niet verder te laten verloederen. Gelukkig gingen andere fracties hierin mee en zal het college met nieuwe voorstellen komen. Al met al een ongelukkige situatie, het college had zich beter voor moeten bereiden en beter moeten luisteren naar onze inwoners alvorens dit plan te lanceren. Wij wachten nu maar af of onze wensen in het nieuwe plan verwerkt zullen worden, dat hopen wij van harte.