Betuttelende regeltjes in Zuid

Barbara Doosje 19.05.2011

Afgelopen donderdag op de openbare wijkraadsvergadering van de Wesselerbrink was sinds enkele maanden de grote afwezige, voorzitter Egbert Jonker. De hele vergadering was erover in rep en roer, waarom was er nog steeds geen oplossing, het moest toch niet kunnen, hoe kunnen ze het hem aandoen? Iedereen was het er unaniem over eens wij staan achter Egbert! Waarover het ging? De heer Jonker rookt graag een sigaretje en dat hij daarvoor naar buiten moest dat was tot daar aan toe, maar de heer Jonker mag niet meer buiten roken bij de Magneet. Hij moet, slecht ter been, een eind gaan lopen van het terrein af en in de volle wind, regen en sneeuw zijn sigaretje roken en dat op zijn leeftijd!

Toch gek dat de niet-roker recht heeft op een rook-vrije ruimte en dat de roker zelfs geen recht meer heeft op roken in de buitenlucht en vooral erg jammer dat de gemeente hier weer de regeltjes gewoon invoert zonder eerst in overleg te gaan met de burgers om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Als je onder de bestaande overkapping niet meer mag roken, zorg dan voor een alternatief! Burgerbelangen hoopt dat de gemeente gauw tot inkeer komt en een rookplek creƫert voor alle rokers die de Magneet bezoeken zodat wij de heer Jonker weer snel kunnen verwelkomen op de vergadering.