Alweer een gepasseerd STATION Enschede.

Albert Veldt 21.04.2011

Het lijkt ondertussen wel een komedie te worden. Eerder heb ik al trachten aan te geven dat ons college er veel te weinig aan doet om Enschede en met name ons station op de kaart te zetten. Doorgaande treinen zijn er niet en de successen van internationaal treinverkeer worden voor onze neus weg gesnoept door  Almelo, Hengelo en Oldenzaal.

Nu blijkt weer dat de NS wil stoppen met de Schiphol-nachttrein. 150 passagiers zouden onvoldoende zijn!!  Naar onze mening moeten we rekening houden met deze 150 passagiers!! Hun belang telt en dan moet NS maar wat bijleggen!!  Wij vinden dat niet alles naar geld moet worden vertaald.  Enschede (ons college!) heeft een verantwoordelijkheid naar haar burgers en één daarvan is, de stad goed bereikbaar houden en geen barrières opgooien.

Burgerbelangen vindt dan ook dat ons college alles op alles moet zetten om de Schiphol-nachttrein te behouden.  Hierover zijn al aan het college vragen gesteld en het wat ons betreft kan er maar één uitkomst zijn!