Verkapte proefontsluiting Keppelerdijk?

Niels van den Berg 07.04.2011

Regelmatig zit ik te hameren op de ontsluiting van Oost. Zo heeft Burgerbelangen wel eens geopperd om de Keppelerdijk open te stellen. Dit kon op weerstand rekenen van direct omwonenden van de paaltjes.

Deze rood-witte paaltjes spelen een hoofdrol in het ontsluitingsverhaal. Verkeersdeskundigen hebben duidelijk aangegeven dat dit in feite geen (gewenste) situatie is. Hoewel ik het vaak niet met hen eens ben, kon ik het deze keer wel begrijpen. En toch heb ik onlangs gevraagd om hier eens een drie dagen durende proef te doen. Maar nee, te gevaarlijk, het kon dus niet. Enfin, de werkgroepen zijn gevormd, de proef rotonde Oostweg is geweest, en nu maar even aankijken.

En dan plotsklaps moet er riolering aangelegd worden ten behoeve van het nieuwbouwproject “De Uitkijk”. Wel heel begrijpelijk, maar daarmee worden de Avondroodvlinder, en deels de Heidevlinder volledig onbereikbaar. Maar niet getreurd, automobilisten worden omgeleid, en dat is dan mooi meegenomen.

Vanaf maandag 11 april t/m 06 mei volgt u dus route “A”. U kunt het stadsdeel dan bereiken en / of verlaten via ……….de Keppelerdijk.  Een proef van vijf weken? Ik wens alle weggebruikers veel succes vanaf 11 april met deze beproeving.