Berichten van 21.10.2024


Publiek-Private Samenwerking Vliegveld Twente: Kansen voor de Toekomst

Danny Wakeren 21.10.2024

Vliegveld Twente is een unieke plek in Enschede, met volop kansen die niet alleen het deel rondom de landingsbaan, maar ook de bedrijfsactiviteiten op  Technology Base positief kunnen beïnvloeden. Het bedrijfsleven, de gemeente Enschede en de Provincie Overijssel zijn in gesprek over de toekomstige ontwikkelingen op ons strategisch gelegen vliegveld.

Onlangs was Burgerbelangen Enschede aanwezig bij een bijeenkomst waar vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven hun visie gaven op de mogelijkheden van het gebied. Vliegveld Twente kan uitgroeien tot een belangrijke speler in het onderhoud en parkeren van vliegtuigen, de zakelijke luchtvaart, en als testlocatie voor elektrisch vliegen.

De wereldwijde ontwikkeling in elektrisch vliegen biedt enorme kansen voor Enschede. Enschede als testluchthaven sluit perfect aan bij ons profiel als innovatieve en creatieve stad. Het zal niet alleen de landingsbaan nieuw leven inblazen, maar ook bedrijven aantrekken die zich richten op technologie, onderhoud en de ontwikkeling van elektrisch vliegen.

Om dit te realiseren moeten er natuurlijk nog stappen worden gezet. Zo is bijvoorbeeld satellietnavigatie essentieel om ook onder moeilijke omstandigheden, zoals in het donker, veilig te kunnen landen. De betrokken partijen zullen de gesprekken voortzetten en uiteindelijk zullen de ontwikkelingen en plannen naar de gemeenteraad komen.

Burgerbelangen Enschede is enthousiast over de huidige ontwikkelingen en wij blijven het proces op de voet volgen!