Bevrijdingsfeest in Glanerbrug

Ben Sanders 10.05.2012

Zaterdagavond 5 mei jl heeft Glanerbrug haar bevrijdingsfeest gevierd in de Hervormde Kerk aan de Gronausestraat.

Er werd een mooi programma gepresenteerd onder leiding van Jenne Smit. Er was een zeer goede opkomst zodat de kerk vol zat. De muziekvereniging Kon. Wilhelmina Glanerbrug bracht enkele zeer toepasselijke muziekstukken ten gehore waaronder het fenomenale D-Day en natuurlijk het abide with me (blijf bij mij). Ook waren er zangkoren uit Glanerbrug en Ahaus. Namens het Enschedese gemeentebestuur mocht ik als voorzitter Stadsdeel Oost de aanwezigen toespreken over het 5 mei 2012 thema ‘Vrijheid geef je door’. De loco -Burgemeester van Gronau sprak namens de Duitse buren en Jan van Lijf namens de Euregio. Na het officiĆ«le programma in de kerk heb ik het bevrijdingsvuur mogen aansteken. Nadat er gezamenlijk 2 coupletten van het Wilhelmus waren gezongen was er nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Kortom een zeer geslaagde gezamenlijke 5 mei viering samen met onze Duitse buren.